Dostupni linkovi

Pistorius odbacio navode optužnice


Južnoafrički olimpijac i paraolimpijac Oskar Pistorijus odbacio je danas optužbu da je s predumišljajem ubio svoju djevojku Rivu Stinkamp.

Pistorijus je zaplakao kada je tužilac pred sudijom pročitao optužnicu i okvalifikovao jučerašnju pucnjavu u Pistorijusovom domu kao "unaprijed smišljeno ubistvo".

Proces za određivanje kaucije odgođen je za 19. februar, a sportista će do tada ostati u policijskom pritvoru.

"Najsnažnije demantujemo optužbe o navodnom ubistvu. Naše misli su uz Rivu i njenu porodicu, bez obzira na okolnosti ove užasne, užasne tragedije", navodi se u saopštenju Pistorijusove porodice objavljenom poslije sudskog saslušanja.

To je prva izjava objavljena u Pistorijusovo ime od kada je 26-godišnja manekenka pronađena ubijena iz pištonja u njegovom domu nedaleko od Pretorije.

Društvene mreže preplavljene su izrazima saučešća porodici ubijene djevojke, ali i porukama podrške južnoafričkom atletičaru, prenio je BBC.

On je stekao status nacionalnog heroja učešćem na Olimpijskim igrama, gdje je trčao uz pomoć karbonskih proteza, pošto su mu obje noge amputirane ispod koljena.

Pistorijus je na igrama u Londonu stigao do polufinala trke na 400 metara, a na Paraolimpijskim igrama osvojio je srebro u trci na 200 metara, zlato u štafeti četiri puta 100 metara i zlato u trci na 400 metara.
XS
SM
MD
LG