Dostupni linkovi

Srbija i UAE potpisuju sporazum o partnerstvu u odbrani


Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sjutra u dvodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje će se sastati sa prestolonasljednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom i potpisati sporazume o saradnji dvije države i strateškom partnerstvu u oblasti odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, ministar odbrane Srbije Vučić će potpisati međudržavni sporazum o saradnji Srbije i Emirata, zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i sporazum o saradnji u oblasti odbrane, saopšteno je iz kabineta prvog potpredsjednika Vlade Srbije.

Vučić će prisustvovati i potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju i snabdijevanju raketnog sistema ALAS između kompanije "Emirates Advance Research and Technology" iz Emirata i "Jugoimport SDPR" iz Srbije, kao i nekoliko drugih ugovora iz oblasti namjenske industrije.

Vučić će prisustvovati i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja u Abu Dabiju i imati niz sastanaka sa predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju.
XS
SM
MD
LG