Dostupni linkovi

Ešton: Predstoji najvažniji deo dijaloga Beograda i Prištine


Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je u četvrtak u Vašingtonu, nakon susreta s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, da će se sledeće nedelje odigrati najvažniji deo srpsko-kosovskog dijaloga, kada će se sastati dvojica premijera i dodala da su SAD veoma važan partner u naporima za pronalaženje rešenja.

Ona je zahvalila Keriju koji joj je čestitao na trudu koji ulaže u dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Državni sekretar SAD je kazao da želi da još čestita na naporima u posredovanju u dijalogu, ocenivši da u njemu i dalje postoje izazovi. "Ona vredno radi na povezivanju obe strane, da bi se došlo do trajnog rešenja", dodao je Keri.

Govoreći o odnosima SAD-EU, državni sekretar je ocenio da američko veće učešće na azijskom Pacifiku ne znače okretanje od Evrope, prenosi Tanjug.

"Upravo suprotno, mi želimo još veći angažman sa Evropom, što je i predsednik Barak Obama istakao u govoru o stanju nacije, izrazivši želju za jačanje trgovine i investicija sa Evropom", dodao je Keri.
XS
SM
MD
LG