Dostupni linkovi

Na Kipru saslušan svjedok u aferi Mišković


Vlasti Kipra pružile su Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal međunarodnu pravnu pomoć, tako da je na Kipru saslušan jedan svjedok o slučaju srpskog biznismena Miroslava Miškovića – rekao je srbijanski tužilac Miljko Radisavljević.

"Na Kipru je juče u svojstvu svedoka ispitana direktor preduzeća `Hemslejd limited` Tatjana Jeronimides na okolnosti odobravanja kredita preduzeću za puteve Niš i prodaje akcija pomenutog putarskog preduzeća `Nibens grupi`", potvrdio je Radisavljević za RTS.

On je rekao da se nastavlja istraga protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i ostalih osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Mišković, njegov sin Marko i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković nalaze se u pritvoru od hapšenja 12. decembra 2012. godine.

Tužilaštvo vodi istragu protiv njih i još sedam osumnjičenih koji se brane sa slobode, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Miškovići i Đurašković osumnjičeni su da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina eura, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona eura, Đuraškoviću 10 miliona eura, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona eura.
XS
SM
MD
LG