Dostupni linkovi

Selaković: EU od Srbije traži depolitizaciju pravosuđa


Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je poslije sastanka sa komesarom za pravosuđe Evropske komisije Vivijan Redvik u Briselu da se od Srbije traži da depolitizuje pravosuđe.

"Od Srbije se konkretno traži da depolitizuje svoje pravosuđe, da od njega napravi mnogo efikasniji, nezavisniji i odgovorniji sistem, odnosno granu vlasti koja će državu i građane štititi od svake vrste samovolje i štititi njhiova prava“, rekao je Selaković.

On je u Briselu upoznao Redvikovu sa dosadašnjim rezultatima rada Ministarstva, kao i o planovima za naredni period, saopšteno je danas iz Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.

Selaković je ocijenio da vladavina prava u Srbiji trenutno nije na zadovoljavajućem nivou i da su sve mjere koje preduzima Ministarstvo pravde i državne upave, upravo usmjerene na mijenjanje takve situacije u srpskom pravosuđu.

Na sastanku je razgovarano i o radu na nacinalnoj strategiji za reformu pravosuđa u Srbiji za narednih pet godina, koja će uskoro biti završena.
XS
SM
MD
LG