Dostupni linkovi

SAD: Okončana drama sa policajcem ubicom


Američka policija pronašla je tijelo bivšeg policajca Kristofera Dornera (33), osumnjičenog za ubistvo četvoro ljudi, nakon kraće razmjene vatre tokom koje je došlo do požara u kolibi u kojoj se skrivao.

Prema riječima portparola ureda šerifa Džodi Miler, policija je opkolila osumnjičenog, koji se zabarikadirao u kolibi kod jezera Big Ber, u blizini Los Anđelesa. U razmjeni vatre koja je uslijedila jedan zamenik šerifa je ubijen, a jedan je ranjen.

U toku pucnjave kolibu je zahvatio požar, nakon čega je policija pronašla ugljenisane ljudske ostatke za koje smatra da pripadaju Dorneru. Policija vjeruje da je Dorner provalio u kolibu prije nekoliko dana i vezao dvije osobe koje su se nalazile u njoj.

Potraga za Dornerom, otpuštenim još 2008. godine zbog davanja lažnih izjava, počela je pošto je povezan sa jednim ubistvom krajem prošle sedmice.Žrtve su jedan mladić i ćerka bivšeg policijskog kapetana koji ga je zastupao tokom disciplinskog procesa. Dorner je posle višegodišnjeg suđenja izgubio radni spor.

Vlasti vjeruju da je Dorner ranije prošle nedelje otvorio vatru i na policiju u gradovima istočno od Los Anđelesa, ubivši jednog i ranivši drugog policajca. Dorner je sam sebe povezao s tim ubistvima opširnim tekstom na Facebook-u.

Dorner, koji je i bivši vojnik, zavjetovao se da će se osvetiti bivšim kolegama koje krivi za okončanje njegove policijske karijere.
XS
SM
MD
LG