Dostupni linkovi

Premijer Nikšić: Olakšanje nakon izglasavanja nepoverenja


Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Federacije BiH na vanrednoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u utorak kazao je da oseća olakšanje jer pritisak i atmosfera, koja se kreirala u poslednje vreme nije omogućavala Vladi FBiH da radi u ambijentu u kojem je radila do sada.

"Ako bilo ko očekuje da ću nastaviti da pljujem po svojim saradnicima s kojima sam do pre nekoliko meseci zaista radio kao tim, ja nisam taj čovek pa neću. Takođe, se ne mogu ni praviti da se nije ništa događalo, jer situacija je došla do te mere da je nemoguće bilo razmišljati o bilo čemu a da uvek morate brojati koliko tu ima ministara, da jedni druge ne preglasavaju" istakao je Nikšić.

Premijer Nikšić izrazio je očekivanje da će predsednik Federacije Živko Budimir što pre pokrenuti proceduru za imenovanje nove vlade.

"Nadam se da će nova vlada svojim personalnim političkim sastavom odgovarati parlamentarnoj većini kako bi se ostvario nesmetani protok materijala Vlade FBiH prema Parlamentu FBiH", rekao je Nikšić.

XS
SM
MD
LG