Dostupni linkovi

Hapšenja zbog napada u Vojvodini


Policija u mjestu Temerinu nedaleko od Novoga Sada uhapsila je petoricu mladića koji se sumnjiče da su u nedjelju napali trojicu maloljetnika mađarske pripadnosti, javili su vojvođanski mediji.

Oni se terete da su na ulici pratili i gađali bocama trojicu maloljetnika, koji su se sakrili u kuću svog prijatelja. Osnovano se sumnja su petorica osumnjičenih zatim gađali ciglama tu kuću i razbili prozor.

Novi incident u kojemu nije bilo teže povrijeđenih, ali je uznemirio pripadnike mađarske zajednice u Temerinu, dogodio se samo dan poslije upućivanja otvorenog pisma predsjednika Skupštine Vojvodine i predsjednika saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Istvana Pasztora srbijanskom premijeru Ivici Dačiću.

U pismu se ukazuje na pogoršanu sigurnosnu situaciju u Vojvodini, napose u mjestima Temerinu, Novom Sadu i Bečeju, u kojima u većem broju živi mađarska manjina.

Pasztor je ponovno reagirao i izjavio da posljednji događaj "dodatno potkrepljuje strah i nesigurnost građana za svoju i sigurnost djece, i urušavaju međunacionalno povjerenje i poštovanje".
XS
SM
MD
LG