Dostupni linkovi

Dinkić: Razmatramo da Etihad preuzme JAT ervejz


Vlada Srbije razmatra mogućnost da aviokompanija iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata "Etihad" preuzme Jat ervejz, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić.

"Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija - Etihad, juče je stupila u kontakt s Jat ervejzom i mi razgovoramo o mogućnosti saradnje, odnosno preuzimanje Jata od strane Etihada, odnosno zajedničkog ulaganja", rekao je Dinkić za televiziju Pink.

Dinkić je istakao da je Etihad jedna od retkih avio-kompanija u svetu koje su imale profit prošle godine.

Dinkić je najavio da će pitanje Jata u svakom slučaju biti rešeno ove godine, i da bi bilo dobro da dobije partnera poput Etihada.

Etihad ervejz je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je osnovana kraljevskim dekretom jula 2003. godine u Abu Dabiju. Kompanija obavlja više od 1.300 letova nedeljno na 85 putničkih i kargo odredišta u 55 zemalja. Raspolaže flotom od oko 70 aviona,
uglavnom Boinga i Erbasa.

Ta firma je decembra 2011. godine objavila da je preuzela 29,21 odsto deonica Er Berlina - šestog po veličini avio-prevoznika u Evropi po broju putnika. Etihad ima i udeo i u kompanijama Er Sejšeli, Er Lingus i Virdžin Australija.
XS
SM
MD
LG