Dostupni linkovi

Missouri: Tinejdžer bio vezan i zaključan u podrumu od rujna


Sedamnaestogodišnji mladić iz Missourija je pronađen ruku vezanih za čelični stub u podrumu porodične kuće. Tu je bio od rujna.

Prijatelji i susjedi u Kansas Cityju kažu da se radi o mladiću koji je zaostao u razvoju te su bili veoma tužni kada su vidjeli kako ga odvoze ambulantna kola. "Rodite dijete i onda ga vežete i zaključate, ne hranite ga i ne dajete mu vodu. Zar se tako brine o djetetu", rekla je Alshley Reppy, koja živi blizu mladićeve kuće.

U policijskom izvještaju se navodi da je mladić na sebi imao prljavu odjeću. Izgledao je veoma mršavo, njegovi obrazi su upali, a u očima mu se vidjelo da je očajan. Tinejdžer je rekao policiji da je u podrumu svezan od septembra.

Tri puta dnevno mu je dozvoljavano da ide u WC i jeo je samo kaše, tjesteninu i sendviče. Mladić je zlostavljan i ranije. Susjedi su ga mnogo puta vidjeli kako spava ispred kuće, jer ga porodica nije puštala unutra.

Njegova rodica je prijavila zlostavljanje, a njegov stariji brat je rekao da je udario majku te da je zbog toga bio u "trajnom kućnom pritvoru".
XS
SM
MD
LG