Dostupni linkovi

Tužilac Srbije: Istraga kontakata funkcionera sa RadulovićemTužilaštvo Srbije za organizovani kriminal zatražilo je danas od policije da istraži "prirodu i karakter" kontakata državnih funkcionera i službenika sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko klana Darka Šarića.

U saopštenju tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića navodi se da je cilj prikupljanja podataka da se utvrdi da li je u tim kontaktima bilo odavanja podataka koji su službena tajna.

Policiji je naloženo da ispita da li je posle kontakata sa osobama koje su snimljene video nadzorom, došlo i do promena u njihovoj komunikaciji, odnosno da li su komunikacije prekinute, da li su menjali sim kartice, telefone, koristili novi žargon, šifrovane izraze i pojmove.

Radi se o video materijalu koji su sudu dostavljali Bezbednosno informativna agencija i Uprava kriminalističke policije, a prikupljen je po naredbi istražnog sudije za primenu mera tajnog nadzora komunikacija.

Taj materijal se nalazi u sudskim spisima, korišćen je u do sada sprovednim istragama i istragama koje su u toku. U optužnici podignutoj protiv Rodoljuba Radulovića, koja je potvrđena 1. februara 2013. godine, predloženo je da se taj materijal kao dokaz izvede i na glavnom pretresu.
XS
SM
MD
LG