Dostupni linkovi

Dačić: Biću još nemilosrdniji u obračunu s kriminalom


Ivica Dačić ponovio da nije bio obaviješten da se osobe s kojima se susretao bave kriminalom i najavio da će biti još "nemilosrdniji u obračunu sa kriminalom".

"Ponavljam da nisam bio informisan, da se pojedinci sa kojima sam se sastajao bave kriminalnim aktivnostima", rekao je Dačić novinarima nakon susreta s predsedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Dačić nije dozvolio novinarima da postavljaju pitanja, već je u obraćanju medijima ponovio da nikoga ne štiti. "Govorili su da ću štititi pojedine kriminalce, a sada su ti kriminalci u zatvorima", naveo je Dačić.

On je naglasio da nije bio ni od jednog državnog organa informisan da se neka lica sa kojima je u kontaktu nalaze na listi lica koja se bave kriminalom i istakao da njegova komunikacija sa njima nikada nije bila uperena protiv državnih i nacionalnih interesa. "Niti je pružana bilo kakva zaštita, niti bilo kakve informacije", naglasio je Dačić.

Uostalom, dodao je Dačić, da sam ja nekog štitio, kako bi onda više od 10.000 ljudi bilo uhapšeno ili privedeno za vrijeme mog mandata. "I ovi za koje neki govore da sam ih štitio su procesuirani u moje vrijeme, a svoje bogatstvo i carstvo su stvarali i širili uz pomoć nekih drugih i to pre mog vremena. Državni organi neka rade svoj posao, u tome nema izuzetaka", rekao je premijer Srbije.
XS
SM
MD
LG