Dostupni linkovi

Biden upozorio IranAmerički potpredsjednik Joe Biden upozorio je jučer Iran da se "diplomatski prozor zatvara" u pregovorima o njegovom kontroverznom nuklearnom programu, te zaprijetio Teheranu da će trpjeti "paralizirajuće sankcije i rastući pritisak", u slučaju neuspjeha pregovora. Lopta je u taboru Iranaca.

Što se tiče nas tiče, mi smo poduzeli i nastavljamo poduzimati stvarne napore za postizanje diplomatskog rješenja za zabrinutost međunarodne zajednice oko iranskog nuklearnog programa. Ali diplomatski prozor se zatvara, rekao je Biden u intervjuu francuskom dnevnom listu Le Figaro.

Skupina 5+1 od prosinca predlaže konkretne datume i prostore za sastanak, ali Iran dosljedno postavlja nove uvjete kako bi dobio na vremenu, rekao je Biden te ponovio da Iran nije pristao doći u Istanbul 28. i 29. siječnja, a skupina 5+1 je predložila nove datume u veljači.

Biden je upozorio da iranski čelnici moraju ispuniti svoje međunarodne obveze ili će i dalje trpiti paralizirajuće sankcije i rastući pritisak.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG