Dostupni linkovi

Kacin: Za Srbiju uslovi EU bitniji od priča o vanrednim izborima


Jelko Kacin, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju ocenjuje za RSE povodom zahteva dela srpske opozicije za vanrednim izborima da su sve druge priče koje trenutno opterećuju srpsku poltitičku scenu manje važne od šanse da Srbija za nekoliko meseci izbori dobijanje datuma za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

“Ja mislim da je srpska vlada u ovom momentu u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa početak pregovora o članstvu sa Evropskom unijom. Zato su eventualne spekulacije o vanrednim izborima u ovom momentu, po meni, nerealne. Ja mislim da će Srbija iskoristiti tu istorijsku šansu da se izbori i da će na kraju i izboriti taj datum i zato bih rekao da su sve druge priče koje u ovom momentu opterećuju srpsku političku scenu manje važne od te", ističe Kacin za RSE.

Lider opozicione Demokratske stranke Dragan Đilas poziva na raspisivanje vanrednih izbora jer je to, navodno, jedino u interesu zemlje u ovoj situaciji, a nakon što je obelodanjeno da se premijer Srbije Ivica Dačič pre četiri godine sastajao sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića.

Dačić je optužio policiju da ga nije obavestila da je Radulović bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića.
XS
SM
MD
LG