Dostupni linkovi

Jovanović pozvao Dačića da podnese ostavku


Lider opozicione Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je u nedelju premijera Srbije Ivicu Dačića da sam ode sa vlasti, ocenivši da je najdogovorniji što mu se ruši vlada i rekao da sve što se dešava u Srbiji poslednjih dana govori o nameri da se umesto koalicije SNS-SPS uspostavi koalicija SNS-DS.

"Dačić je sam sebi najveći neprijatelj i najodgovorniji što mu se kao premijeru ruši vlada", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da se iz nastalog "haosa" može izaći samo izborima, koji, kako je dodao, ovoga puta moraju da budu drugačiji nego do sada.

Prema njegovim rečima, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, Dačić, kao i ranije Boris Tadić i Vojislav Koštunica nisu ponudili mir kao preduslov za normalan život što je, kako smatra, obaveza LDP.

"Naša je obaveza da im damo jasan plan poslova koje želimo da uradimo. Za zemlju je važnije od toga zašto je Dačić sreo Bananu (Rodoljub Radulović) a DS krio u fioci Bananu pet godina, važnije šta će svako od nas raditi sutra. Situacija u Srbiji je teška i niko za sebe ne može da kaže da je nevin", naveo je lider LDP.

U subotu je otkriveno da se Dačić pre četiri godine sastajao sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića, o čemu su policija, šef kabineta bivšeg predsednika Borisa Tadića, znali još dok su se ti susreti događali.
XS
SM
MD
LG