Dostupni linkovi

Jahjaga i Nikolić neće se sastati prije Brisela


Predsednik Srbije i predsednica Kosova Tomislav Nikolić i Atifeta Jahjaga neće se sastati za dva dana u Minhenu, poručio je Kabinet predsednika Srbije.

Prištinski dnevnik Kosova sot je objavio da bi se zvaničnici mogli sastati u Njemačkoj, jer su oboje pozvani na konferenciju o bezbjednosti, koja se održava u toj zemlji.

Međutim, predsjednik Nikolić neće učestvovati na toj konferenciji. Sastanak se očekuje kasnije, u Briselu, gdje će im pokroviteljka razgovora biti visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Inače, Međunarodna konferencija o bezbjednosti u Minhenu okupiće do 3. februara oko 400 učesnika, među kojima su šefovi država i vlada, ministri vanjskih poslova i odbrane, zvaničnici međunarodnih oraganizacija, političari, poslovni ljudi. Među njima neće biti zvaničnika iz Srbije.

U Minhenu će tako biti, kako prenosi Beta, potpredsednik SAD Džozef Bajden, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton. Na spisku učesnika su i najviši zvaničnici svih zemalja regiona, osim BiH i Srbije.
XS
SM
MD
LG