Dostupni linkovi

Vujanović:Krivokapić nije mjera crnogorstva


Aktuelni predsjednik Crne Gore i ponovo kandidat DPS-a, za istu funkciju Filip Vujanović izjavio je je da ga lider socijaldemokrata i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić napada jer je „uvjeren da je on jedina prava mjera crnogorstva“.

"Njegov motiv je u njegovom uvjerenju da je on jedina prava mjera crnogorstva i kroz to odbrana države Crne Gore. Ja se ponosim svojim crnogorstvom. Ali iznad svega činjenicom da sam građanin Crne Gore koji nije ni antibošnjak, ni antialbanac ni antihrvat, ni posebno antisrbin. Biti za crnogorstvo, ne znači biti protiv drugoga. Znači upravo suprotno biti i za drugoga. Svjestan sam da će ovo biti teška kampanja, a da mi predsjednik SDP-a neće pomagati, rekao je Vujanović u intervjuu „Vijestima“.

Manja članica vladajuće kolicije u Crnoj Gori nije podržala treću predsjedničku kandidaturu Filipa Vujanovića, tvrdeći da je treći mandata neustavan ali i zbog političkih razloga, prije svega odnosa prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.Oni su najavili i žalbu Ustavnom sudu zbog treće kandidature.

Vujanović je rekao da priča o njegovoj trećoj kandidaturi ima ne pravni, već politički predznak.

U kontinuitetu saopštavam da o tome imam jasan pravni stav i da ga zadržavam za sebe jer sa pozicije predsjednika države ne želim da utičem ni na koga, pa ni na članove Državne izborne komisije i sudije Ustavnog suda. Razumio sam da opozicija neće ni pokretati postupak kod Ustavnog suda što takođe poštujem, kazao je Vujanović.
XS
SM
MD
LG