Dostupni linkovi

Dubrovnik: Počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o Srđu


U Dubrovniku danas predstavnici Građanske inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije počeli su prikupljati potpise Dubrovčana u vezi s raspisivanjem referenduma o izgradnji apartmana s golfskim igralištem na Srđu.

Prikupljanje potpisa na nekoliko lokacija u gradu trajat će 15 dana, dakle do 15. veljače, a dubrovački aktivisti morat će prikupiti potpise 20 posto birača s prebivalištem na području grada Dubrovnika.

"Ukoliko skupimo dovoljan broj potpisa te referendum bude raspisan, bit će to prvi uspjeli referendum na zahtjev građana u Republici Hrvatskoj. Dajte svoj potpis i doprinesite još jednoj stvari u kojoj će Dubrovnik biti prvi! Neka se glas građana čuje", poručuju aktivisti inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije, na stranici www.dubrovnikreferendum.com.

Ukoliko se prikupi dovoljan broj potpisa i referendum se raspiše, referendumsko pitanje glasit će: "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"

Iz Instituta Ivo Pilar istaknuli su da je planska dokumentacija koja prati izradu ovog projekta nestručna i neprofesionalna. Zaključke s rasprave organizatori će dati gradu Dubrovniku, Županiji i Ministarstvu kulture.
XS
SM
MD
LG