Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ban: Za sirijske izbeglice više od 1,5 milijardi dolaraZemlje i organizacije donatori obećale su danas za sirijski narod više od milijardu i po dolara, izjavio je danas u Kuvajtu na kraju donatorske konferencije generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

Na skupu su učestvovale delegacije 59 zemlje, 13 agencija UN, četiri regionalne organizacije, Međunarodni komitet Crvenog krsta, Međunarodna federacija crvenog krsta i crvenog polumeseca, kao i 17 nevladinih organizacija, prenela je kuvajtska agencija KUNA.

Agencija AFP navodi da su na skupu u Kuvajtu Ujedinjeni Arpski Emirati i Saudijska Arabija obećale po 300 miliona dolara.

Evropska komisija je juče najavila pomoć od 100 miliona evra, pored 100 miliona evra već deblokiranih sredstava za Sirijce. SAD su obećale dodatnih 155 miliona dolara za sirijske izbeglice, čime će pomoć te zemlje dostići 365 miliona dolara.

Kuvajtska agencija navodi da je tokom 22 meseca sukoba više od 700.000 izbeglica iz Sirije pronašlo utočište u susednim zemljama: Jordanu, Libanu, Iraku i Turskoj.
XS
SM
MD
LG