Dostupni linkovi

Kacin:Stavovi građana Srbije očekivani


Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da su rezultati ankete o raspoloženju građana u vezi sa pridruživanjem EU razumljivi i očekivani.On je rekao da uprkos tome treba nastaviti sa reformama.

"Građani Srbije su samo pokazali da su normalni Evropljani", rekao je Kacin komentarišući najnoviji podatak da je nivo podrške građana Srbije evrointegracijama pao na do sada najnižih 41 odsto.

Kacin je dodao da je sasvim razumljivo što mnogi imaju mnogo važnijih problema od EU, kao što su nova radna mesta i socijalna sigurnost.

Rezultati ankete koji pokazuju drastičan pad procenta građana koji su za pridruživanje su po izvjestiocu utoliko shvatljiviji kad se imaju u vidu izjave pojedinih evropskih lidera da će proteći više godina, možda čak i decenija, pre nego što Srbija postane članica EU.

On je istakao da je mnogo značajnije to što Srbija uskoro ima mogućnost da, ako ispuni uslove, za nekoliko mjeseci počne pregovore o pridruživanju i da se stoga treba usredsrijediti na reforme.

Kacin je u tom kontekstu posebno naglasio važnost borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.
XS
SM
MD
LG