Dostupni linkovi

Đukanović: Zukorlić je politički šarlatan


Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je danas da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić "politički šarlatan".

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore označio kao "veoma neutemeljene" Zukorlićeve tvrdnje o tome da je on (Đukanović) sa predsjednikom Bošnjacke stranke (BS) Rafetom Husovićem potpisao sporazum koji se navodno tiče statuša Sandžaka, kao i da crnogorska vlast s političkim ciljem dijeli Bošnjake u Crnoj Gori.

"To vidi samo Zukorlić iz Novog Pazara, a drugi to ne vide. To je političko šarlatanstvo. Zukorlić hoće da bude i vjerski i politički lider Bošnjaka, ne samo u Srbiji nego i u drugim
državama. To je paternalizam", rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer je rekao da su on i Husović ranije potpisali međustranačaki sporazum, u ime Demokratske partije socijalista i BS, ali ne u inostranstvu, što tvrdi Zukorlić, nego u Podgorici.

Taj sporazum, kako je Đukanović objasnio, tiče se unapređivanja manjinskih prava Bošnjaka u Crnoj Gori a ne Sandžaka, koji i nije teritorijalno-administrativna i politička jedinica.
XS
SM
MD
LG