Dostupni linkovi

Sirija: U jučerašnjim sukobima 106 mrtvih


U jučerašnjim operacijama snaga odanih režimu predsjednika Bašara al-Asada protiv opozicije, život je izgubilo 106 osoba.

Najviše stradalih osoba je u Damasku i okolini 26, zatim 20 osoba je stradalo u Idlibu, Halepu 15, Homsu 13, Hami devet, Deri sedam te u Deyru'z zori pet i Lazkiyi jedna osoba, saopštila je Međunarodna organizacija za nadgledanje poštovanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu(SNHR).

Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) saopštilo je da je u blizini vojne zračne baze Neyrab u Halepu došlo do sukoba režimske vojske i opozicije te da je 20 režimskih vojnika prešlo na stranu opozicije.

Vijeće je također saopštilo da su sukobi trajali u većini sirijskih grdaova i da je usljed bombardovanja uništeno na desetine kuća.

U Yermuku, u blizini Damaska, gdje pretežno živi palestinsko stanovništvo, u zračnim napadima uništen je veliki broj kuća, a ima i ranjenih, saopštilo je vijeće.

Prema informacijama sirijske agencije SANA, u sukobima su neutralizovane desetine oružanih grupa i uništena velika količina oružja.
XS
SM
MD
LG