Dostupni linkovi

Đilas smanjio iznos odštete koju traži od Kurira


Gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas saopštio je danas da je svoj odštetni zahtev u tužbi protiv dnevnog lista Kurir smanjio sa 120 milijardi dinara na milion dinara.

"Ukoliko smatrate da je moj odštetni zahtev i dalje visok, molim Vas da me obavestite kolika je po Vama primerena cena za vređanje Dragana Dilasa i ugrožavanje njegove bezbednosti i bezbednosti njegove porodice", naveo je Đilas u javnom pismu predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović, koja ga je krtitikovala zbog izuzetno visokog iznosa koji je zatražio kao odštetu.

Đilas Ljiljani Smajlović poručuje da je spreman da o tom iznosu "razmisli, ukoliko će isti obezbediti i meni kao građaninu pravo da se žalim sudu i sudiji kome je predmet dodeljen da donese presudu bez pritiska i straha za svoje radno mesto" .

Đilas je tužio izdavača i glavnog i odgovornog urednika zbog toga što je "Kurir" objavio tvrdnje poslanika Demokratske stranke Srbije Petra Petkovića iznete za skupštinskom govornicom, da je Dragan Đlas u poslovima marketinga, od kada je ušao u politiku, zaradio 1,2 milijarde evra, naveo je UNS.

Udruženje je navelo da "medij, po Zakonu o javnom informisanju, ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu, što je 'Kurir' i uradio".
XS
SM
MD
LG