Dostupni linkovi

Srbija: Optužnica zbog presretanja predsjedničke kolone


Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Saše Pejovića zbog presijecanja kolone vozila u kojoj je bio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Tužilaštvo tereti Pejovića da je 3. novembra na autoputu Beograd-Niš u službenom džipu `micubiši pajero` ometao službena lica u koloni šefa države", rekao je portparol republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

On kaže da je Pejović na taj način izvršio krivično djelo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbjednosti, za koje je previđena kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Pejović, koji se brani sa slobode, policijski je službenik i vozač načelnika saobraćajne policije Dragiše Simića, javljaju beogradski mediji.

U drugom slučaju presijecanja kolone vozila u pratnji predsjednika Srbije čiji je akter zaposleni u preduzeću "Srbija šume" Aleksandar Stojanović, tužilaštvo je utvrdilo da je riječ o prekršaju, a ne o krivičnom djelu.

Tužilaštvo je taj predmet proslijedilo sudiji za prekršaje, odnosno podnijelo zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Stojanović je u Ulici Jurija Gagarina u Beogradu 20. novembra, vozeći "škodu" pokušao da pretekne, odnosno presiječe kolonu pod pratnjom u kojoj se nalazio Nikolić.
XS
SM
MD
LG