Dostupni linkovi

Više od 50 mrtvih u nemirima u zatvoru na zapadu Venecuele


Najmanje 50 osoba poginulo je u nemirima u zatvoru "Uribana" u mjestu Barkvisimeto na zapadu Venecuele, izjavili su danas zvaničnici.

Ministar za zatvore Iris Varela rekla je da su nemiri izbili nakon što su lokalni mediji najavili dolazak vojnika u zatvor radi potrage za naoružanjem.

Direktor lokalne bolnice Raj Medina rekao je da je u nemirima povrijeđeno oko 90 osoba uglavnom od vatrenog oružja. Među poginulima su zatvorenici, čuvari i radnici u zatvoru.

Koordinator u nevladinoj organizaciji "Prozor ka slobodi", koja zastupa prava zatvorenika u Venecueli, Karlos Nijeto Palma rekao je britanskom BBC-u da broj poginulih nije konačan.

"Nešto što je trebalo da bude normalna procedura završilo se sukobima između vojske i zatvorenika", rekao je Palma, dodajući da je njegova organizacija zatvor "Uribana" klasifikovala kao najopasniji u toj zemlji na osnovu broja zabilježenih nasilnih incidenata.

Vlada još nije zvanično objavila vijest o nemirima ili potvrdu o broju žrtava u zatvoru, ali je najavljeno pokretanje istrage.
XS
SM
MD
LG