Dostupni linkovi

Vlasnik Facebooka prikuplja novac za Republikance



Vlasnik društvene mreže Facebook, Mark Zakerberg (Zuckerberg), odlučio je da uđe u političke vode i sledećeg meseca će organizovati donatorsku večeru za Krisa Kristija (Chris Christie), republikanskog guvernera Nju Džersija i potencijalnog predsedničkog kandidata na izborima 2016.

Večera će biti organizovana 13. februara u Zakerbergovoj kući u Kaliforniji, a svi koji žele da prisustvuju moraće da plate po 3.800 dolara.

Vlasnik Facebooka do sada nije dao političku podršku ni demokratama ni republikancima, sem što se dva puta sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom kada je on bio u poseti Silicijumskoj dolini.

Portparolka Facebooka Sara Fajnberg izjavila je da se Zakerberg upoznao sa guverenerom Kristijem pre dve godine, kada je dao donaciju od 100 miliona dolara za škole u gradu Njuark u Nju Džerziju, koji godinama ima problema sa školskim sistemom.

Prošle godine je predsednica kompanije Hewlett Packard, Meg Vitman organizovala donatorsku večeru za republikanskog predsedničkog kandidata Mita Romnija.
XS
SM
MD
LG