Dostupni linkovi

Bačević: Neće biti zaduživanja za kanal Beograd - SolunMinistar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević izjavio je danas da se Srbija neće zaduživati za kanal Beograd-Solun, već da će, kada dođe vreme, za njegovu izgradnju biti pronađen model finansiranja, saopštilo je Ministarstvo.

Bačević je za Kineski međunarodni radio rekao da bi kanal Beograd-Solun bio od višestruke važnosti za Srbiju.

On je istakao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa predstavnicima Grčke i Makedonije pominjao izgradnju tog kanala i da zvanični razgovori sa te dve zemlje tek predstoje.

Vlada Srbije je juče ovlastila ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačevića da sa kineskom državnom kompanijom potpiše protokol o razumevanju za izradu studije opravdanosti izgradnje plovnog kanala na reci Moravi kroz Srbiju.

Kanal bi povezao Srbiju, Makedoniju, Grčku, Podunavlje, Srednju Evropu. To bi doprinelo razvoju saobraćaja i energetike, a, uz izgradnju sistema za navodnjavanje duž Morave, poboljšali bi se uslovi za poljoprivredu, navodi Ministarstvo.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG