Dostupni linkovi

Ugljanin najavio izlazak iz Vlade Srbije


Sulejman Ugljanin izaći će iz Vlade ako do 27. januara ne bude potpisan koalicini sporazum o njegovom ulasku u vladu i ako se ne popravi položaj Bošnjaka.

Ugljanin je, u intervjuu za agenciju Anadolija, rekao da su tekstom sporazuma o njegovom ulasku u Vladu Srbije jasno definisani koraci koje treba da činiti da se popravi položaj Bošnjaka u Srbiji. Međutim, do danas taj sporazum niti je potpisan niti se realizuje bilo šta iz njega.

Ugljanin je, kako kaže, u vezi s tim najavio razgovore sa koalicionim partnerima iz Vlade. "Naša tema razgovora će biti potpisivanje tog sporazuma. Ako potpišemo taj sporazum i realizujemo ga, problemi Bošnjaka će da nestanu, ako budu izbegavali da ga potpišu i realizuju, ja završavam svoj boravak u vladi 27. januara", rekao je on.

Ugljanin je takođe naglasio da se s tim datumom ispunjava šest mjeseci što je, kako je rekao, bilo dovoljno vremena i nema više šta da se čeka. "Nemam motiva da boravim u Vladi Srbije ako se stanje Bošnjaka ne popravi", poručio je Ugljanin.

On je naglasio da njegove kolege izbegavaju da razgovaraju o toj temi. "Istina je imaju mnogo probema oko Kosova, ekonomije, borbe protiv korupcije, ali moj boravak u Vladi je definisan rokom i potpisivanjem sporazuma koji rešava problem Bošnjaka", naglasio je lider SDA Sandžaka i dodao da ni u ubuduće neće odustati od ukazivanja na probleme i loš položaj Bošnjaka u Sandžaku, ali i cijeloj Srbiji.
XS
SM
MD
LG