Dostupni linkovi

Klinton preuzela odgovornost za Bengazi


Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je u sredu, svedočeći pred Kongresom SAD o pogibiji ambasadora te zemlje Krisa Stivensa u Libiji u septembru prošle godine, da preuzima odgovornost, i da niko ne želi više od nje da se cela stvar do kraja razjasni.

Klinton je u svedočenju detaljno opisala ponašanje i akcije koje je Stejt department preuzeo tokom večeri i noći kada su islamski ekstremisti upali u američki konzulat u Bengaziju i ubili ambasadora Stivensa i još trojicu službenika ambasade.

"Preuzimam odgovornost i niko ne želi više od mene da se cela stvar do kraja razjasni. Odlučna sam da Stejt department i našu državu ostavim bezbednijom, jačom i sigurnijom", kazala je Klintonova.

Ona je potvrdila da se radilo o terorističkom napadu, ali da se u prvom trenutku nije znalo ko su napadači i koji je bio njihov motiv.

Klintonova je tokom svedočenja ocenila da i Kongres snosi deo odgovornosti za bezbednosne nedostatke u Bengaziju, zbog odluka da se ne daju dovoljna sredstva Stejt departmentu.
XS
SM
MD
LG