Dostupni linkovi

Obama pozvao Đukanovića na molitveni doručak


Američki predsjednik Barak Obama pozvao je predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića na tradicionalni molitveni doručak koji će biti organizovan u Vašingtonu 7. februara.

Obama je pozvao i crnogorskog ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i šefa poslaničkog kluba DPS-a u Skupštini Crne Gore Milutina Simovića - saopšteno je iz DPS-a.

Za sada, pozivi su upućeni i poslaniku Socijalističke narodne partije Aleksandru Damjanoviću, kao i Goranu Daniloviću iz Demokratskog fronta.

Nacionalni molitveni doručak je 60 godina duga tradicija koja svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsjednika SAD i njegovih oko 3.500 gostiju.

Nacionalni molitveni doručak manifestacija je koja traje nekoliko dana, ali se predsjednik SAD obraća gostima u četvrtak. Govoriće i gost čiji se identitet ne otkriva do posljednjeg časa.

Tradicija organizovanja Nacionalnog molitvenog doručka počela je u vrijeme predsjednika Dvajta Ajzenhauera 1953. godine. Tadašnji senator Frenk Karlson iz Kanzasa je spontano pozvao Ajzenhauera u Senat na zajedničku molitvu za uspjeh njegove vlade.
XS
SM
MD
LG