Dostupni linkovi

Nastavljen štrajk budžetskih korisnika u Republici Srpskoj


Predsjednici granskih sindikata obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave Republike Srpske objavili su da je nastavljen generalni štrajk radnika, uz poštovanje vladine uredbe o minimumu procesa rada.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u ovom bosanskohercegovačkom entitetu jutros je počela, ali nastavnici drže skraćene časove čime se i dalje nalaze u štrajku, saopštio je za agenciju Anadolija predsjednik granskog sindikata obrazovanja RS Stevan Milić.

Potpuna obustava rada na snazi je u dvije osnovne škole - Sveti Sava u Istočnom Sarajevu i Jovan Dukić u Lukavici.

„Smatrajući da je uredba Vlade RS o obavezi minimuma procesa rada u prosvjeti suprotna Zakonu o štrajku, kolege u ovim školama su se odlučile da ne rade“, pojasnio je Milić.

Istakao je da bi predstavnicima Vlade RS, umjesto da se „statistikom o broju štrajkača prepucavaju sa sindikatom, bilo bolje da razmatra mogućnosti kako riješiti probleme koji su nastali smanjenjem plata za 40 hiljada zaposlenih u policiji, prosvjeti, upravi i pravosuđu“.

Na pitanje hoće li štrajk radnika budžetskih korisnika biti nastavljen i u narednim danima, predsjednik granskog sindikata obrazovanja rekao je da to „zavisi od stava Vlade“.
XS
SM
MD
LG