Dostupni linkovi

Alžirski specijalci pretražuju gasno postrojenjeAlžirske antidiverzione jedinice danas su nastavile pretragu za eksplozivnim napravama u
gasnom postrojenju u Sahari u kojem je tokom krize s taocima poginulo najmanje 80 ljudi.

Specijalne jedinice alžirske vojske su u subotu okončale četvorodnevnu talačku krizu, posle čega su počeli radovi na pronalaženju i uklanjanju eksploziva koji su, prema vladinim zvaničnicima, islamski ekstremisti postavili u nameri da kompleks dignu u vazduh i ubiju sve zarobljene.

Organizacija Maskirana brigada, koja tvrdi da je organizovala zauzimanje postrojenja duboko u Sahari, upozorila je da će izvesti još takvih napada protiv zemalja koje podržavaju francusku vojnu intervenciju u susednom Maliju.

Alžir je posle akcije u subotu saopštio da su vladine snage ubile najmanje 32 ekstremista, dok je ubijeno 23 talaca. Juče su antidiverzione jedinice pronašle još 25 tela, rekao je jedan zvaničnik.

Alžirske vlasti navode da su napad izvela 32 ekstremista iz šest zemalja pod komandom osnivača Maskirane brigade, Alžirca Moktara Belmoktara koji je trenutno u Maliju.
XS
SM
MD
LG