Dostupni linkovi

Za ponedeljak najavljen miting u Preševu


Predstavnici albanskih partija sa juga Srbije ocenili su u nedelju da je uklanjanjem spomenika pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) u Preševu vlast u Beogradu propustila šansu za kompromis i najavili su da će mirnim putem i uz pomoć međunarodne zajednice nastaviti da se bore za svoja prava.
Poslanik Partije za demokratsko delovanje u Skupštini Srbije Riza Halimi rekao je posle sastanka lidera albanskih partija sa juga Srbije da će u ponedeljak u podne u Preševu biti održan miting na kome će biti predloženi dalji koraci.
Halimi je na konferenciji za novinare naveo da će u toku dana odvojeno zasedati najviša stranačka tela albanskih partija kako bi razmotrila novonastalu situaciju.
Predstavnici tih partija će na mitingu u ponedeljak predložiti rešenja građanima Preševa, rekao je Halimi.
"Naše dalje korake ćemo danas formulisati i sutra predložiti građanima na mitingu na centralnom gradskom trgu gde je i do sada stajao spomenik", rekao je poslanik.
On je istakao da je ovom akcijom Srbija "propustila šansu za kompromis i evropski put za sve svoje građane".

Konferenciji za novinare su prisustvovali i predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, inače predsednik Demokratske partije Albanaca, predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju i predsednik Demokratske unije Albanaca Rahmi Zuljfiju.
XS
SM
MD
LG