Dostupni linkovi

Švedska: Čistačica ukrala voz pa se slupala


Čistačica sa željezničke stanice u švedskom gradiću Neglinge sinoć je ukrala voz, s kojim je izjurila iz depoa i nedugo zatim tim vozom udarila u jednu kuću.

Radnica je teško povrijeđena, a kuća u koju je voz udario teško je oštećena, ali niko od ljudi koji u njoj žive nije povrijeđen, javili su švedski dnevnici, ističući da su porodice iz kuće evakuisane.

Zasad nije poznato zbog čega je žena oko tri sata noćas ukrala voz i zašto se nije zaustavila u krajnjoj stanici na relaciji Stokholm-Seltsjobaden, dugoj 18 kilometara, već nastavila i u punoj brzini probila zaštitnu ogradu i udarila u kuću nakon 50 metara van šina.

"Policija i spasilačke ekipe konstatovale su da je voz izvezen iz depoa bez dozvole. Juče se tamo nalazio i nije trebalo da napušta depo tokom noći", rekla je portparolka švedskog javnog transporta SL Sus Forsman Tulberg za list "Dagens niheter".

Žena koja je vozila voz zaposlena je kao čistačića na stanici, a pošto je teško povrijeđena helikopterom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Karolinska u Stokholmu.
XS
SM
MD
LG