Dostupni linkovi

Porastao vodostaj Miljacke, Bosne i Željeznice, prijete poplave


Obilna kiša koja je padala u noći sa ponedjeljka na utorak uzrokovala je nagli porast vodostaja rijeke Miljacke. Tako je jutros u osam sati vodostaj kod mosta Ćumurija bio 174 centimetra, što je u odnosu na jučerašnjih 95 znatan porast.

Prema informacijama Odsjeka za hidrološka mjerenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda, vodostaji svih rijeka su usljed obilnih padavina porasli, no situacija još uvijek nije alarmantna.

"Još uvijek nema razloga za zabrinutost, jer trenutni vodostaj nije kritičan", kazala je za Klix.ba Jasminka Dizdarević iz Odsjeka za hidrološka mjerenja.Ukoliko se pak padavine nastave, moglo biti problema.

Na Ilidži, području koje je najugroženije kada su u pitanju poplave u Kantonu Sarajevo, ekipe Civilne zaštite obilaze teren i prate kretanje vodostaja.

Sinoptičari najavljuju prestanak padavina u toku današnjeg dana, no suho vrijeme neće potrajati. Kiša praćena susnježicom nastavit će padati i sutra. Kiša će u srijedu padati uglavnom na jugu i zapadu BiH, a u višim predjelima mogući su susnježica i snijeg.
XS
SM
MD
LG