Dostupni linkovi

Sarajevo: Nastavlja se štrajk radnika GRAS-a


Radnici GRAS-a koji su u petak stupili u štrajk ne odustaju od svog zahtjeva da se povuče odluka o imenovanju Hasana Bašića za v.d. direktora te će njihova vozila ostati u garažama do daljnjeg, javlja portal RadioSarajevo.ba.

Član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča potvrdio je da radnici ne odustaju od svog zahtjeva.

"Ne odustajemo od svog zahtjeva i nastavljamo štrajk. Ukoliko Bašić ode, nastavit ćemo s radom u roku od deset minuta. U suprotnom, situacija se neće promijeniti", rekao je Porča.

U jutarnjim satima će u krug GRAS-a doći nekoliko ministara Vlade Kantona Sarajevo s kojim će radnici pregovarati i tražiti rješenje problema. Porča se nada pozitivnom ishodu, a više informacija će biti poznato nešto kasnije.

Štrajk radnika GRAS-a je iznenada počeo u poslijepodnevnim satima petka zbog imenovanja Hasana Bašića za direktora GRAS-a. Radnici GRAS-a su se ranije oglušili na nalog Vlade KS da se odmah uspostavi tramvajski, autobuski i minibuski saobraćaj na čitavoj teritoriji GRAS-a.

Premijer Suad Zeljković je kazao da, ukoliko se do ponedjeljka ujutro ne uspostavi normalno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, Vlada će biti primorana da obezbijedi druge prijevoznike. On je kazao da je Centrotrans jedna od opcija, ali i drugi, koji bi mogli biti uvedeni u saobraćaj umjesto GRAS-a.
XS
SM
MD
LG