Dostupni linkovi

Izložba djela Pabla Picassa u Zagrebu


Izložba “Picasso: remek-djela iz Musee National Picasso u Parizu”, dosad najveća i najznačajnija izložba Picassovih djela u ovom dijelu Europe, otvorit će se 14. veljače u Klovićevim dvorima.

To je najopsežnija izložba Picassa u ovom dijelu svijeta, bilo je i dosad njegovih izložbi, ali nisu pokrivale cijeli opus, od najranijih djela nastalih kada je imao četrnaest godina do onih iz godine njegove smrti, rekla je Marina Viculin, ravnateljica Klovićevih dvora. Na retrospektivi će se vidjeti sve faze njegova stvaralaštva, plava, ružičasta, kubistička, klasična, napomenula je Viculin, a predstavit će se i neka od njegovih djela s elementima primitivističkog i ekspresionističkog slikarstva. Uz to, izložit će se 41 fotografija i prikazati dokumentarni film koji do detalja razotkriva slikarev zanimljiv život.

Ekskluzivnosti izložbe pridonosi i činjenica da je to zadnja prilika da se ta djela iz stalnoga postava Nacionalnog muzeja Picassa vide izvan matičnoga muzeja jer se on sada renovira, a kada u svibnju završi rekonstrukcija, djela mu se vraćaju i više ga neće napuštati.
XS
SM
MD
LG