Dostupni linkovi

Bez dogovora NRA i Bajdena o smanjenju naoružanja u SAD


Sastanak članova američke Nacionalne asocijacije za oružje i potpredsednika SAD Džoa Bajdena o smanjenju naoružanja Amerikanaca prošao bez ikakvog dogovora.

Nacionalna asocijacija za oružje (NRA) optužila je administraciju u Vašingtonu da se više brine za ukidanje prava na posedovanje oružja, nego na samu zaštitu dece.

Predstavnici NRA i još nekoliko organizacija koje podržavaju prodaju i nošenje oružja u Americi, sastali su se juče po podne sa Bajdenom, u pokušaju da se dođe do zajedničkog odgovora na niz napada sa mnogo žrtava koji su se dogodili u poslednjih nekoliko meseci.

"Prisustvovali smo sastanku u Beloj kući na kome je bilo reči kako da zaštitimo našu decu i bili smo spremni da razgovaramo, ali smo razočarani kako je malo reči bilo o tome, već je cilj bio samo kako da se napadne Drugi amandman Ustava SAD (koji dozvoljava posedovanje i nošenje oružja)", saopštio je NRA posle sastanka.

NRA dodaje da neće dozvoliti da vlasnici oružja koji poštuju zakon budu okrivljeni za dela kriminalaca i ludaka.

Bela kuća je posle sastanka samo saopštila da je trajao 95 minuta, i niko od zvaničnika nije želeo da komentariše saopštenje NRA
XS
SM
MD
LG