Dostupni linkovi

U Boki Kotorskoj ulovljen morski pas od pola tone


Na samom ulazu u Bokokotorski zaljev u četvrtak je ulovljen morski pas dug četiri metra, a težak više od 500 kilograma, prenosi portal podgoričkog dnevnika "Pobjeda". Riječ je o vrsti koja se popularno naziva "glavonja" i jedna je od 26 vrsta koje su uočene u Jadranu.

"U mreži za palamide koju smo spustili u more zatekli smo morskog psa teškog preko pola tone. Iako je bila izmoren od pokušaja da se oslobodi iz mreže i nije davao prevelik otpor, nismo ga mogli sami izvući pa su nam u pomoć pritekli prijatelji iz Herceg Novog. Vezali smo ga konopom uz brod, dovukli u lučicu Rose, a zatim ga bagerom izvukli na suho", kazao je Davor Lakičević, koji je zajedno s ocem i braćom došao do neočekivane lovine.

Riječ je o poznatoj ribarskoj obitelji iz Bijelila, kojoj je ovo najveći pojedinačni ulov, a kako su najavili dio ulova će završiti na meniju njihova restorana, a dio na tržnici.

Posljednji ulov morskog psa u Boki se dogodio prije pet godina, skoro na istoj poziciji, kada je na sedam milja od Prevlake, na samom ulazu u Bokokotorski zaljev, ulovljen morski psa "modrulj" dug 3,5 metra i težak više od 100 kilograma.

Morski psi rijetko ulaze u Bokokotorski zaljev jer je, po riječima morskih biologa, za ovu veliku vrstu zaljev tijesan.
XS
SM
MD
LG