Dostupni linkovi

Janša: Odstupiću ako stranka traži


Slovenački premijer Janez Janša najavio je da će sjutra tajnim glasanjem rukovodstvo njegove stranke SDS da odluči da li da se povuče sa mjesta šefa stranke. Ako bi mu stranka uskratila povjerenje, odstupio bi i sa mesta premijera, najavio je Janša.

Janša je za Slovenačku televiziju rekao da će tako uraditi zbog zaključaka Komisije za prevenciju korupcije koja je ustanovila da on nije mogao da objasni raskorak u stanju svoje stvarne imovine i finansijskih računa i stanja koje je kao političar prijavio komisiji.

Slovenačka Komisija za prevenciju korupcije objavila je danas izveštaj o kontroli imovinskog stanja lidera parlamentarnih stranaka za period od sredine 2010. godine, iz kojeg proizlazi sumnja da su aktuelni premijer Janez Janša i opozicioni čelnik i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković u sukobu interesa.

Janša i Janković nisu prijavili promjene svog imovinskog stanja. Komisija je utvrdila da je Janša, koji je predsjednik Slovenačke demokratske stranke (SDS), uvećao svoju ličnu imovinu "nesrazmerno i neobjašnjeno" za najmanje 210.000 eura u odnosu na ranije prijavljeni iznos.
XS
SM
MD
LG