Dostupni linkovi

Fuele: CG mora biti energična u borbi protiv korupcije


Ostvarivanje rezultata u borbi protiv korupcije na svim nivoima biti će ključni element za napredak tokom pregovora Crne Gore i EU u oblastima na koje se odnosi poglavlje 23, poručio je evropski povjerenik za proširenje i susjedsku politiku, Štefan Fuele .

U razgovoru za MINA-u on je kazao da Crna Gora, kao i sve druge države, mora ispuniti kriterije za pridruživanje Evropskoj uniji (EU) u svim oblastima.

Komentarajući navode da se u Crnoj Gori, kad je u pitanju korupcija i organizirani kriminal, procesuiraju samo “mali slučajevi”, a da se izbjegavaju oni koji uključuju visoke državne funkcionere, Fuele je rekao da je crnogorski bilans ostvarenih rezultata u borbi protiv korupcije u kontekstu istraga i presuda u slučajevima na visokom nivou već poboljšan.

Fuele kaže da su medju onima koji su osuđeni na kaznu zatvora bivši gradonačelnik Budve, njegov zamjenik, član parlamenta i jedan broj općinskih funkcionera. “Ovaj bilans treba dalje širiti. Sa korupcijom se mora suočiti energično i na svim nivoima.”
XS
SM
MD
LG