Dostupni linkovi

Crna Gora: Osuda Amfilohijeve božićne poruke


Nevladin "LGBT forum progres" ocenio je u subotu uveče da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje" i pozvao nadležne državne organe u Crnoj Gori da reaguju.

"Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života", naveo je u reagovanju direktor Foruma Zdravko Cimbaljević i ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primeren takvom sveštenom licu".

Cimbaljević je podgoričkoj televiziji "Vijesti" kazao da ga posebno brine što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "salje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima".

Mitropolit crnogorsko-primorski je božićnu poruku posvetio "seksualnoj revoluciji", ocenivši da svet živi u vremenu "afirmacije nagonskog totalitarizma" koji "razara porodicu i legalizuje sve seksualne izopačenosti".

"Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.
XS
SM
MD
LG