Dostupni linkovi

Dačić: Privedeno 14 osoba zbog incidenta u Baču


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u policijsku stanicu u Baču dovedeno 14 osoba posle tuče simpatizera vlasti i opozicije ispred zgrade
Skupštine opštine Bač u kojoj je nekoliko osoba lakše povredjeno.

Dačić je novinarima u Beogradu kazao da policija u razgovoru s njima utvrdjuje okolnosti incidenta i da će kada se utvrde sve činjenice biti podnete odgovarajuće prijave.

"Tamo je došlo do svadje, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povredjeno medju kojima je bilo i policajaca", rekao je Dačić, koji je i premijer Srbije.

Dačić je pozvao da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem a ne da policija mora da reaguje.

Grupa mladića privatnog obezbedjenja iz Bačke Palanke, koje je angažovala nova opštinska većina, pokušala je ranije danas nasilno da udje u zgradu Skupštine opštine Bač i tada je došlo do sukoba s obezbedjenjem Srpske napredne stranke (SNS).

Dvadesetak mladića iz Bačke Palanke motkama su nasrnuli na simpatizere naprednjaka i u tuči je povredjeno desetak osoba, prenela je Radio-televizija Vojvodina.

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS juče je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, i ostali zabarikadirani u zgradi. Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbedjenje ispred opštine.
XS
SM
MD
LG