Dostupni linkovi

HRT se ispričao gledateljima zbog emisije o spolnom odgoju


Protiv urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske, Karoline Vidović Krišto, u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav bit će poduzete oštre mjere, priopćili su s HRT-a.

S HRT-a su uputili ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizodi emitiranoj jučer navečer pod nazivom 'Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?'

"HRT se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere", navedeno je u priopćenju HRT-a.

'Spolni i rodni odgoj koji se na mala vrata pod nazivom zdravstveni odgoj pokušava uvesti u hrvatske škole zapravo je seksualno zlostavljanje mladih i djece. Statistike dokazuju koliko je zla proizveo spolni odgoj u državama u kojima se on provodi već više desetljeća. U tim se zemljama zbog spolnog odgoja bilježi porast nasilja među mladima, djeca zbog preranog buđenja erotizma gube koncentraciju, prekidaju školovanje i bježe od kuće. Istodobno, raste broj maloljetničkih trudnoća, spolno oboljelih maloljetnika i maloljetničkih abortusa…' Sve ove tvrdnje izrekla je urednica emisije Karolina Vidović Krišto.
XS
SM
MD
LG