Dostupni linkovi

Đukanović: Ispitati finansiranje crnogorskih partija iz Srbije


Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da bi Tužilaštvo trebalo da ispita kako su neke partije u Crnoj Gori dobijale novac od privrednih subjekata iz Srbije.

U intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas, Đukanović nije isključio mogućnost da državni organi "naknadno analiziraju" taj predmet.

Crnogorski premijer je kazao da "nema nikakve sumnje" da su razni privredni subjekti iz Srbije finansirali "deo političkih struktura" u Crnoj Gori, onih koje su bile protiv obnove državne nezavisnosti Crne Gore.

Đukanović je rekao da je o tome razgovarao sa ranijim srpskim liderima, ali i da poseduje dokumenta ljudi "koji su, izvršavajući nalog tadašnjeg državno-političkog vodštva Srbije, učestvovali u tim operacijama".

Upitan zašto se u Crnoj Gori ne dešava ono što se radi u Srbiji - obračun sa tajkunima i takozvanim krupnim ribama, Đukanović je odgovorio da se situacija u dve države, ipak, ne može upoređivati, navodeći da u Crnoj Gori "nema biznismena kapaciteta" kao što je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Crnogorski premijer je istovremeno ponovio da nadležni organi te države trenutno nemaju informacija o eventualnim nelegalnim poslovima Miškovića u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG