Dostupni linkovi

Indija: Žrtva silovanja se bori za život


Mlada Indijka, koja je bila žrtva brutalnog grupnog silovanja u New Delhiju, što je izazvalo proteste širom te zemlje, pretrpjela je "znatne povrede mozga" i dalje se bori za svoj život uprkos slabim šansama.

Studentica medicine, koja je brutalno pretučena, silovana je nekoliko sati i izbačena iz autobusa u pokretu u New Delhiju, avionom je 26. decembra prebačena u Singapur radi dalje njege.

"Pacijentica se trenutno bori za život uprkos slabim šansama. Rezultati istraživanja našeg medicinskog tima, koje je obavljeno odmah po njenom dolasku, pokazuju da ona, osim zastoja u radu srca, takođe ima infekciju pluća i stomaka, te znatne povrede mozga", navodi se u saopštenju direktora bolnice u Singapuru Kelvina Loha.

Žrtva je prije dolaska u Singapuru već imala tri operacije stomaka nakon čega je njeno stanje opisano kao "veoma kritično".

Demonstracije zbog nedostatka bezbjednosti žena izbile su širom Indije nakon napada izvršenog 16. decembra na djevojku i njenog prijatelja. Tokom vikenda demonstranti su se sukobili sa policijom u središtu New Delhija.
XS
SM
MD
LG