Dostupni linkovi

U Kini uhapšena dva zvaničnika zbog trgovine djecom


U Kini su uhapšena dva državna funkcionera u najnovijem obračunu s trgovcima djecom.U cijeloj akciji uhapšeno 355 osumnjičenih. Jedan od njih bio je zadužen za politiku planiranja porodica.

Policija iz devet provincija, uključujući Fudžijan, Junan, Sičuan, Anhui i Guangdong, učestvovala je u zajedničkoj akciji protiv bandi, koja je počela 18. decembra, saopštio je početkom nedelje Ćen Šiću, direktor kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima u ministarstvu za javnu bezbednost.

Među osumnjičenima je i funkcioner za planiranje porodice po imenu Vang, koji je uhapšen u jugoistočnoj provinciju Fudžijan i optužen za trgovinu bebama, objavio je danas list Global Times.

Policija je takođe uhapsila drugog zvaničnika, u toj razvijenoj i bogatoj provinciji naspram Tajvana, nakon što su on i njegova žena kupili bebu dečaka, navodi list. Taj par već ima desetogodišnjeg sina.

Kineski naučnici već duže ocjenjuju sa politika "jednog djeteta" doprinosi trgovini djecom. Politka jednog djeteta uspostavljena je u Kini kako bi se kontrolisao nekada brz rast populacije, koja sada iznosi 1,3 milijarde ljudi.
XS
SM
MD
LG