Dostupni linkovi

Tomislav Nikolić i Ivica Dačić u BanjaluciPredsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić učestvovaće danas u Banjaluci na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske. „Kraj je godine, treba da analiziramo šta smo učinili u tim odnosima, da se dogovorimo za sledeću godinu.

"Mi prihvatamo sve što piše u Dejtonskom sporazumu, a tamo piše da je RS entitet koji ima pravo da uspostavlja specijalne odnose sa Srbijom", rekao je Nikolić agencijama uoči posete Banjaluci. Predsednik Srbije je dodao da ne želi da ti specijalni odnosi sa RS budu deklarativni već da želi mnogo bolju saradnju sa RS.

Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, Nikolić će u Banjaluci prisustvovati potpisivanju memoranduma o saradnji Ministarstva pravde RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.

Ovo je prva Nikolićeva poseta Banjaluci od stupanja na dužnost predsednika Srbije.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao za agencije da je predsednik Srbije prvo trebalo da dođe u Sarajevo i da ovom posetom Banjluci ne šalje dobru političku poruku.
XS
SM
MD
LG