Dostupni linkovi

Srbija: Bivšem ministru poljoprivrede Draginu produžen pritvor


Bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu, vlasniku konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimiru Nikeziću i još petorici njihovih saradnika produžen pritvor.

Prema odluci Krivičnog vanpretresnog vijeća Specijalnog suda u Beogradu, njima se pritvor produžava za još do 30 dana.Oni su u pritvoru od 24. novembra kada su uhapšeni po nalogu tužilaštva.

Na prijedlog tužilaštva, pritvor je produžen i bivšem predsjedniku Upravnog odbora "Azotare" Pančevo Radoslavu Vujačiću, bivšem zameniku direktora "Azotare" Mihailu Grujiću, bivšem direktoru kruševačkog instituta za krmno bilje Dragi Lazareviću, bivšem direktoru poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arseniju Kataniću i vlasniku preduzeća "Terabo" Borislavu Stojkoviću.

Dvoje osumnjičenih, bivši direktor PKB-a Miljan Veljović i bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić, brane se sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu protiv svih devet osumnjičenih koje tereti da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva u toku 2009. i 2010, oštetili budžet Srbije za oko 470 miliona dinara, ili oko pet miliona eura u to vrijeme.

Saša Dragin je od 2004. do 2007. godine obavljao poslove zamenika sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, da bi u maju 2007. godine postao ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije. Od jula 2008. do marta 2011. godine bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
XS
SM
MD
LG