Dostupni linkovi

Gruevski: Spremni smo za sve scenarije


Makedonski premijer Nikola Gruevski rekao je večeras da se danas u Makedoniji dogodio prvi nasilan pokušaj zbacivanja demokratskih institucija i legitimno izabrane vlade, i da je vlada spremna za svaki scenario da zaštiti interes gradjana.

Gruevski se obratio naciji posle današnjih dogadjaja u Skupštini gde je opozicija pokušala da blokira usvajanje budžeta za 2013. godinu.

Makedonsko Sobranje usvojilo je danas državni budžet za 2013. godinu dok su pred skupštinskom zgradom trajale bučne demonstracije uz sukobe dok je u samoj zgradi je izbila tuča a opozicioni poslanici bili na silu udaljavani iz skupštinske sale.

Makedonski premijer je rekao da je budžet bio samo izgovor za lidera opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Branka Crvenkovskog, koji je, kako je ocenio, započeo svoju poslednju bitku za svoj lični opstanak u politici.

Gruevski je rekao da je parlamentarna grupa SDSM poslednjih nekoliko dana najmanje deset puta prekršila Poslovnik Sobranja, a danas pokušala fizički i silom da sruši legitimnu skupštinu.
XS
SM
MD
LG